Crocs duiken overal op. Op het strand, in winkelcentra, bij feestjes en zelfs op chique evenementen zie je altijd wel iemand met deze plastieken schoenen rondlopen. Het debat rond Crocs is al jarenlang aan de gang. Heel wat mensen vinden deze schoenen ontzettend trendy en praktisch, terwijl een ander deel helemaal niets van Crocs moet weten. In dit artikel gaan we even dieper in op de voor- en nadelen van Crocs, zodat je zelf ook een mening kan vormen.

Wat zijn Crocs juist?

De eerste Crocs werden in 2002 geïntroduceerd. Deze innovatieve bootschoenen vervaardigd uit hard en licht plastiek werden voornamelijk door de bootindustrie gebruikt. De Crocs waren namelijk ideaal om door het water en het zand schepen in- en uit te laden. Vervolgens werden de Crocs ook steeds vaker door strandganger gebruikt. Tegenwoordig zijn deze unieke schoenen uitgegroeid tot een vaste waarde in de mode-industrie.

Praktische plastieken schoenen

Crocs staan vooral bekend als zeer praktische schoenen. Ze zitten erg comfortabel en wegen ontzettend weinig. Dankzij de ventilatiegaatjes blijven je voeten op elk moment koel en voelen de schoenen nooit warm en zweterig aan. Verder hebben de Crocs ook een stevige antisliplaag. Deze veiligheidsfactor is ontzettend belangrijk, zeker als je vaak op een natte ondergrond loopt. Ten slotte zijn Crocs ook de ideale schoenen voor kinderen. Ze kunnen er vrijuit mee ravotten en kunnen op geen enkel moment uitglijden. Bovendien beschikken de kinderversies over bandjes aan de achterkant, waardoor de schoenen op elk moment stevig rond de kindervoetjes blijven zitten.

Innovatieve modellen in zeer uiteenlopende kleuren

Na het oorspronkelijke succes van de eerste Crocs hebben de ontwerpers ontzettend veel wat nieuwe, innovatieve modellen op de markt gebracht. Ondertussen bestaan er bijvoorbeeld slippers, sportschoenen, winterklompen en zelfs regenlaarzen van Crocs. Elk model is in uiteenlopende kleuren en met verschillende motieven verkrijgbaar. Ook voor kinderen bestaan er diverse varianten. In de zomer kunnen ze de gewone Crocs dragen. Deze comfortabele schoenen zijn ideaal om buiten te spelen of om op het strand te dragen. Voor de koudere wintermaanden heeft Crocs speciale wintermodellen ontworpen. Dankzij een warme laag van schapenwol voelen de schoenen steeds warm aan en kan de koude de kindervoeten niet bereiken.

Hot or not?

Crocs zijn erg controversiële schoenen. Heel wat mensen vinden het model maar niks en zijn geen fan van de felle kleuren en het design. Anderen zijn dan weer fervente voorstanders van deze leuke plastieken schoenen en dragen ze bijna dagelijks. Of je nu een fan bent van Crocs of niet, je kan niet ontkennen dat de schoenen praktisch zijn. Het is dan ook een goed idee om steeds een paar Crocs in de kast te bewaren, je weet maar nooit of ze op een gegeven moment van pas komen!

Comments are closed.

You may also like