De voorpret kan beginnen: je hebt een vakantie geboekt naar het buitenland. Lekker de zon opzoeken met je vrienden of je familie en daar genieten van het leven. Elke dag uiteten gaan in een luxe restaurant en lekker tafelen totdat het restaurant gaat sluiten, dat is voor veel mensen pas echt leven. Voordat je op je plek van bestemming komt, moet je eerst nog de reis ernaartoe overleven. Een vliegveld is immers een chaotische plek waar het krioelt van de mensen. Ook in het vliegtuig is het niet altijd even leuk: krijsende kinderen, een passagier voor je die zijn hele stoel achterover klapt en iemand naast je die om de haverklap naar het toilet moet. Gelukkig kan je het jezelf gemakkelijk maken door een aantal essentiële items in je koffer en rugzak te gooien. Deze vlieg-musthaves mag je absoluut niet vergeten, aangezien je zo relaxt die vlucht kan doorkomen!

Een wollen vest

De kans is groot dat je in de zomer op vakantie gaat. Dan is het vaak erg warm buiten en je wilt je graag koel aankleden door korte mouwen aan te doen. Dat lijkt een slim idee, maar in een vliegtuig koelt het enorm snel af. Het kan dus flink koud worden in zo’n vliegtuig, vaak is het maar zo’n 18 graden. Het is dus handig om een wollen vestje mee te nemen in je handbagage dat je kan aantrekken in het vliegveld, aangezien het dus nogal fris kan worden. Als je het dan toch weer heet krijgt, bijvoorbeeld als je het vliegtuig uitstapt op jouw vakantiebestemming, dan kan je het weer snel uittrekken.

Een comfortabele chino-broek

Een chino-broek is dé broek voor op een vlucht. Het is een broek die heerlijk zit, en enorm luchtig is. Daarnaast zit de band niet zo strak als bij bijvoorbeeld een spijkerbroek, de broek zit losjes om je heupen en benen. Het is vanwege het temperatuurverschil wel verstandig om een lange broek aan te doen, omdat er een kans bestaat dat je zit te klappertanden in het vliegtuig. Wees dus goed voorbereid!

Een kleine schoudertas

Naast een trolley als handbagage of een grote rugzak, kan je het beste voor een lief, klein schoudertasje kiezen waar je al je belangrijke documenten indoet. De boekingspapieren, je paspoort, je portemonnee en je telefoon: het is fijn als je deze dichtbij je lichaam kan dragen, omdat er een kans bestaat dat je anders bestolen wordt. Op deze manier heb je meer controle en kan je er snel bij als je door de douane moet. Onwijs handig!

En, beginnen de vakantiekriebels ook bij jou te ontstaan? Dat is normaal: het zomerseizoen is begonnen en de meeste mensen hebben lang geleden al een vlucht naar het buitenland geboekt. Ga voorbereid op reis met bovenstaande musthaves!

Comments are closed.

You may also like