Online vind je ongelofelijk veel advies, tips en trucs voor vrouwen om hun outfits en kleerkast in het algemeen altijd up-to-date te houden, maar dat wil niet zeggen dat er ook voor mannen geen stijltips bestaan. Ook als classy man is het belangrijk dat je de juiste keuzes maakt als het gaat om de inhoud van je kleerkast, hoewel er natuurlijk heel wat verschillen zijn.

Ben je nog op zoek naar enkele handige tips om je stijl en uitstraling als man bij te schaven en te verbeteren? Laat je dan helpen door onderstaand overzicht en voor je het weet ga je nooit meer ouderwets de deur uit!

3 goede stijltips voor mannen

1. Houd het eenvoudig

Minder is vaak meer, en dat geldt eigenlijk vooral voor mannenkledij! Als vrouw is de verleiding om verschillende modellen van één kledingstuk te kopen – en misschien zelfs verschillende kleuren – doorgaans veel groter. Dat heeft ongetwijfeld te maken met het enorme aanbod aan mogelijkheden.

Als classy man is het echter beter om de basis van je garderobe eenvoudig te houden. Denk aan een zakelijk kostuum of twee, met de juiste das of strik, een paar mooie hemden en polo’s en een handvol stijlvolle broeken.

2. Kies altijd de juiste schoenen voor je outfit

Niets is een grotere afknapper dan mannen die een stijlvolle, classy outfit dragen op het werk of een speciale gelegenheid – met daaronder een paar sneakers. Houd dit in het achterhoofd: sneakers en sportschoenen zijn om te sporten!

Je werkt een zakelijke of classy outfit dus beter af met mooie schoenen die erbij passen, zowel qua stijl als op het vlak van kwaliteit. Hoe vaak schoenen ook worden beschouwd als slechts en detail bij outfits, ze kunnen je look in keer kraken of maken!

3. Investeer in een goede riem

Nog zo’n accessoire die niet onderschat mag worden: de riem! Een goede riem is een basisonderdeel van de outfit van elke man, of het nu gaat om een casual look of zakelijke kledij.

Het is dus écht belangrijk dat je op zoek gaat naar een riem die perfect aansluit bij je huidige kledingstijl én daarbij comfortabel zit. Als je graag wat meer varieert in je outfits van dag tot dag, kan je natuurlijk altijd een aantal modellen kopen. Kies echter ook hierbij eerder voor eenvoud, want bij een herenoutfit is de riem zelden een blikvanger!

Een laatste tip? Kies voor kwaliteit!

Een goede bonustip is dat je best altijd voor kwaliteit kiest. Mannen zijn over het algemeen minder bezig met de kwaliteit van kledij en zoeken eerder iets dat gewoon wat lekker zit. Toch kan je je uitstraling een boost geven als je daarnaast ook gaat voor accessoires en kledij die je favoriete stijl én de sterke punten van je lichaam in de verf zetten!

Comments are closed.

You may also like