Een kledingstijl ontwikkelen is niet zo eenvoudig. Je moet eerst uitvogelen welke kledingstijl het beste bij jouw lichaam past, en dan welke kledingstukken jou het meest kunnen bekoren. Kies jij voor een business outfit, waar je vooral kostuums en pakken draagt, of pantalons, of vind jij een speelsere look zoals de bohemian look leuker? Je kan ook kledingstukken uit verschillende stijlen kopen, om zo te kijken hoe je eruitziet met kledingstukken aan uit deze stijlen. Op deze manier kan je pas echt een weloverwogen beslissing nemen! Hieronder vind je een omschrijving van vier bekende stijlen. Zo kan je zelf kijken welke beschrijving jouw voorkeur geniet! Waarschijnlijk is de kledingstijl boven deze beschrijving, de kledingstijl die het beste bij jouw behoeftes en jouw lichaam past!

De lieve, romantische look

Voor vrouwen die wat rustiger en ingetogener zijn, is de romantische kledingstijl met name weggelegd. Je draagt graag rustige kleuren, zoals wit of pastelkleuren, en je staat niet zo graag in de spotlights. Je draagt graag schattige printjes, zoals stippen of bloemen, en dit staat je ook erg goed. Je ziet er vrouwelijk en verzorgd uit met kleren aan uit de romantische stijl!

De ruige, stoere look

Voor vrouwen die hun mondje bij hun hebben is de stoere kledingstijl geschikt. Jij durft op je strepen te staan en bent assertief genoeg om iets te zeggen als iets je niet aanstaat. De kleur zwart is helemaal jouw kleur, en je hebt minstens één paar bikerboots dat je het liefst elke dag draagt. Je ziet er nonchalant uit, terwijl je wel degelijk flink wat tijd hebt gestoken in het bedenken van jouw outfit. Je bent tevens niet vies van een make-upje!

De bohemian, hippie look

Jij vindt sociaal welzijn onwijs belangrijk en vindt het een sport om in een kringloopwinkel de mooiste vintage kleren te scoren. Je bent je bewust van de impact van kleren op het milieu en probeert daarom jouw aankopen te verminderen, of in elk geval tweedehands kleren te kopen. Bloemenprint in heftige kleuren, of een palsley of tribal print, dat is heel kenmerkend voor de stijl boho chic!

De klassieke, formele look

Als je graag wat volwassener en serieuzer gekleed gaat, kan je voor de klassieke kledingstijl kiezen. Je kleedt je graag in beige- en bruintinten. Je bent een grote fan van kostuums en pakken, aangezien ze je een echte business uitstraling geven. Een pantalon is ook een veelvuldig item in jouw kledingkast.

En, voor welke kledingstijl ga jij? Als jij je voortaan volledig aan deze kledingstijl houdt, dan is de kans op een modeflater zowaar nihil. Iedereen zal versteld staan voor jouw gevoel voor fashion!

Comments are closed.

You may also like