Aan welke criteria moeten babykleren voldoen bij aankoop? Het lijkt misschien op het eerste gezicht heel makkelijk om een keuze te maken, maar in de praktijk vormt dit wel eens een stevige tegenvaller. Vaak kom je er pas achteraf achter dat de gekochte kledingstukken voor een pasgeboren baby niet makkelijk in gebruik zijn. Om je te behoeden van veelgemaakte inschattingsfouten, wordt een tipje van de sluier gelicht in een notendop met deze 5 praktische tips.

Tip 1. Vermijd vooral stoffen uit synthetisch materiaal

Spijkerbroeken voor baby’s ogen misschien leuk, maar comfortabel kan je het voor je nakomeling niet noemen. In de eerste maanden van je pasgeboren baby zal je vooral aandacht moeten besteden voor het stoffenmateriaal. Fluweel, badstof, katoen en wol zijn de meest geschikte stoffen voor babykleertjes. Voorkom synthetische materialen zoals bijvoorbeeld polyester.

Tip 2: Koop geen babykleertjes met knopen aan de achterkant

Een kleine hint. Schaf nooit te kleine babykleren aan die te krap zitten waarbij de knopen aan de achterkant zitten. De knopen op de rug zijn niet prettig voor je boreling. Maar ook als ouder is het niet altijd even praktisch om je baby aan te kleden omdat je kind altijd moet worden omgedraaid.

Tip 3: Check de wasvoorschriften goed na

Bij aankoop van babykleren doe je er best aan de wasvoorschriften op voorhand goed na te checken. Door de bank genomen mogen babykleren maar op 30 graden Celsius worden gewassen. Helaas krijg je de kleren niet schoon op 30 graden wanneer de pasgeborene een spuitluier draagt of regelmatig spuugt. Een groot nadeel is dat je babykledij op 30 graden niet hygiënisch netjes krijgt omdat je de bacteriën op die temperatuur niet kunt doden. Hou daar wel degelijk rekening mee.

Tip 4: Niet elk merk hanteert dezelfde maat

Om niet van een kale kermis thuis te komen wanneer je gaat shoppen voor babykleren, kan je best babykledij meenemen die je kleintje past zodat je de maat kunt vergelijken. De reden is dat niet alle merken dezelfde maten hanteren. Bij het ene kan de maat te lang zijn, bij het andere merkmodel juist te klein. Een goede raad: probeer zoveel mogelijk babykleertjes te kopen bij hetzelfde bepaald merk zodat je bij thuiskomst niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Tip 5: Koop overslag truien en rompers

Pasgeborenen vinden het hemeltergend aan- en uitgekleed te worden als je iets over hun hoofd moet aantrekken. Bovendien ben je als kersverse moeder nog niet zo bedreven om je kind aan en uit te kleden. Om je het zelf iets comfortabeler te maken, koop je best overslag truien en rompers. Op die manier vermijd je heel wat gedoe met het dichtknopen.

Comments are closed.

You may also like